LENTEFEEST IN DE SCHAAPSKOOI. START PRACHTLINT
 

LENTEFEEST
Natuur- en Vogelwacht de VijfHeerenlanden (NVWVH) hield zaterdag een lentefeest bij Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd. Het lentefeest was als elk jaar gericht op jong leven: in de mobiele kinderboerderij, in ons ooievaarsnest en ook overal in de natuur om ons heen. Met leuke en spannende activiteiten voor het hele gezin leren kinderen struinend door de natuur planten, insecten, vogels en vlinders herkennen. Als er een regenbui langs komt, kunnen de kinderen in de tent kleine beestjes onderzoeken met loep en binoculair.

OPENING
Wethouder Christa Hendriksen van de nieuwe gemeente VijfHeerenLanden opende zaterdag 11 mei 2019 om 10.00 uur het lentefeest bij de Schaapskooi, Schoonrewoerd. Zij deed dit door het planten van 3 vlinderstruiken als start van Het Prachtlint. 

OOIEVAARS
Grote attractie voor de bezoekers waren de jonge ooievaars op het het nest, die zowel door een telescoop als door een ge├»nstalleerde camera bewonderd konden worden. Voor (groot)ouders en kinderen was er van alles te doen.

PRACHTLINT
In de loop van deze dag konden kinderen meehelpen met het planten van insectvriendelijke planten en konder ouders zaad kopen bij de kraam van Het Prachtlint. Op deze manier startte de Natuur- en Vogelwacht haar bijdrage aan het Prachtlint. Het Prachtlint is een lint van kruiden- en bloemenrijke bermen en oevers door Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Het Prachtlint levert een antwoord op de teruggang van het aantal insecten en de aandacht voor de belangrijke rol die insecten spelen in de kansen voor fruit, bloemen en vogels om ons heen.

FOTO-REPORTAGE
Fotograaf Nico van Ganzewinkel ging er heen en maakte een zonnige reportage die in Het Kontakt is geplaatst. Al met al een leuke dag voor jong en oud.

Wethouder Christa Hendriksen en Voorzitter Annelies van Egmond