Verslag BBB 30 juni 2022
Verduurzamen van kantoren en bedrijfsgebouwen,
voldoen aan de verplichting per 1 januari 2023

Op 30 juni organiseerde BlauwZaam een 'BBB' (Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst) bij Rabobank in Gorinchem. Vóór 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland minimaal energielabel 'C' hebben, in 2030 zelfs label 'A'. BlauwZaam nam de deelnemers samen met de Rabobank en Facilicom mee in de wereld van de verduurzaming van bedrijfspanden en kantoren.

Roelf Polman, directeur Coöperatieve Rabobank Lek en Merwede, liet de deelnemers in een heldere presentatie zien dat het daadwerkelijk tijd is om onze kantoorgebouwen te verduurzamen. Rabobank stimuleert en financiert die verduurzaming. Roelf gaf in zijn presentatie ook veel functionele tips.

Zoals het hanteren van de EML lijst, de erkende maatregelen die je gegarandeerd binnen 5 jaar terug kunt verdienen, waarom we moeten verduurzamen en vooral: het wordt en is in veel gevallen al wettelijk verplicht. En ook al werkt dat niet optimaal, het gaat gegarandeerd gebeuren. Wacht daar niet op, alles wordt duurder, elke dag weer. In zijn presentatie lees je meer.

Rishi Sital en Jimmy Versluis van Facilicom vulden Roelf aan met uit de praktijk opgedane ervaringen en verkregen cijfermatig materiaal. In hun presentatie gingen zij dieper in op de wettelijke verplichtingen, methodieken, waar snel resultaat geboekt kan worden, kengetallen en een voorbeeldcase. Hun presentatie volgt direct op die van Roelf en zit boordevol winstgevende informatie.

De presentatie was voor veel ondernemers een eye opener want, zo bleek duidelijk, we weten het allemaal, maar staan er niet altijd bij stil en bovenal, we moeten met z’n allen aan de slag, we moeten verduurzamen. Het is een verplichting aan ons richting onze aarde. Zoals Roelf eindigt in zijn presentatie: ‘Duurzaam is geen begrip maar een mindset’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Opzet van een Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst

Stichting BlauwZaam organiseert maandelijks en uiteraard indien de omstandigheden het toelaten een BBB. Een Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst waar partners en geïnteresseerden elkaar op donderdagmiddag treffen op een bedrijfslocatie in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Waar ze door korte pitches van sprekers kennis kunnen opdoen over één van de vier thema’s van BlauwZaam. In het najaar vindt de jaarlijkse “moeder aller BBB’s” plaats: Het BlauwZaam Symposium.

Een BBB wordt georganiseerd door één van onze partners of geïnteresseerden in BlauwZaam en wordt ondersteund door de Commissie Communicatie & PR.
Nadat de gastheer de BBB geopend heeft volgen er presentaties, pitches en netwerkmomenten.