BBB 18 april: Circulaire ketens
Locatie: Ecopark Groot Ammers, Transportweg 6, gebouw KoreNet, 2de verdieping, educatieruimte 

Programma
15.30 u Inloop met koffie, thee en iets lekkers 
16:00 u Opening door Josia Bikker, bestuurslid BlauwZaam
16:10 u Voorbeelden van lokale circulaire ketens, door Arie Korevaar, directeur KoreNet
16.30 u Toelichting subsidie RVO & ruimte voor pitchen, door Gitta Spruit bestuurslid BlauwZaam en beleidsmedewerker CE Waardlanden
16.40 u -17:00u Rondleiding
Keuze uit werkplaats Gezel & 2e kans Bouwmaterialen Depot of de sorteerinstallatie.
17:00 u Borrel & netwerken
18:00 u Einde programma

Circulaire ketens
Waardlanden en KoreNet zetten zich op het Ecopark Groot-Ammers in voor de circulaire economie.  De hoeveelheden goederen en materialen die ondernemers en inwoners jaarlijks gezamenlijk afdanken zijn enorm. Goed scheiden van grondstoffen maakt hergebruik en recycling mogelijk. Op de milieustraat van het Ecopark kunnen inwoners hun grondstoffen gescheiden inleveren. In de sorteerinstallatie van KoreNet wordt bedrijfsafval machinaal gescheiden.
Korte circulaire ketens zijn noodzakelijk om een circulaire economie te bewerkstelligen. KoreNet en Waardlanden anticiperen daarop; op het Ecopark zit een 2de kans Bouwmaterialen Depot en circulaire werkplaats De Gezel. Vorig jaar heeft KoreNet weer een stap gezet richting een circulaire keten door het convenant Bouwen en Renoveren van BlauwZaam te ondertekenen. Recent opende KoreNet een eigen papier sorteerinstallatie en maken ze ook die keten lokaal en korter.

Tijdens deze BBB ervaar je de omvang van het gezamenlijke probleem waar we voor staan én zie je hoe KoreNet, Waardlanden en De Gezel werken aan oplossingen. Ook krijgt je de gelegenheid om jouw idee of hulpvraag te pitchen, zodat je samen met BlauwZaam jouw circulaire ketenproject kunt versnellen.