Hermeta Groep

Hermeta is al bijna 100 jaar een Nederlandse onderneming met een breed pakket van bouw-, industrie en interieur gerelateerde producten, met als basismateriaal aluminium.

Hermeta staat voor duurzaamheid en innovatie. Bij het realiseren van een hoogwaardige productie neemt Hermeta haar verantwoordelijkheden in de zorg voor het milieu. Een lange levensduur, materiaalkeuze en de recyclebaarheid van de producten spelen daarom al in de ontwerpfase een prominente rol. In de productiefase wordt natuurlijk zorgvuldig omgegaan met afvalstoffen en restmaterialen.

Hermeta is een van de leden van de Cradle-to-Cradle bouwgroep. Lid zijn van de C2C Bouwgroep betekent voor Hermeta dat zij de circulaire economie omarmt. Daarbij heeft Hermeta van Cradle-to-Cradle een zilveren certificaat mogen ontvangen.Het voornaamste doel van het Cradle-to-Cradle concept is om het realiseren van producten, processen en systemen op een positieve manier voor mensen en hun omgeving uit te voeren. Dit wordt gedaan door samen te werken aan de circulaire economie. Afval wordt binnen de Cradle-to-Cradle groep gebruikt als nieuwe grondstof voor hoogwaardige materialen en producten.

 

Hoe zal de wereld er over 50 jaar uitzien?
Hermeta wil met het ontwikkelen van veilige producten, gemaakt van gezonde materialen, bijdragen aan een duurzame wereld. De producten die onder het label Hermeta Blue vallen zijn bijvoorbeeld ontworpen voor hergebruik of gemaakt van 75% gerecycled aluminium en met groene energie geproduceerd binnen zo onschadelijk mogelijke productieprocessen. Zo probeert Hermeta de wereld te behouden voor latere generaties.

Hermeta
Postbus 1017
1e Industrieweg 1
4147 CR Asperen (NL)
tel.: +31 (0)345 634 888
fax: +31 (0)345 634 800
e-mail: info@hermeta.nl
www.hermeta.nl