De Lek Beton

Basis over onze organisatie

Betonmortelcentrale De Lek, in de volksmond De Lek Beton, is al ruim 50 jaar een vertrouwde partner in de bouw. Het familiebedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een specialist in de levering van betonmortel en andere cementgebonden species. Vanuit onze vestigingsplaats Groot-Ammers, aan het Schoonhovenseveer 3a, brengen de grijs-oranje wagens de betonmortel, metselspecie en andere producten bij u op de bouwplaats. Zo bouwen wij met u aan een goede basis van uw project.

De combinatie van korte lijnen en gedegen kennis van zowel de regio als de opdrachtgevers maken De Lek Beton tot een betrouwbare partner. Of het nu gaat om het bestellen van bijvoorbeeld betonmortel of over een specifieke vraag over de keuze van de benodigde kwaliteit; u kunt er altijd van op aan dat u een persoonlijk en passend advies krijgt. Dat vinden wij vanzelfsprekend.

Wat doet onze organisatie aan duurzaamheid

De Lek Beton draagt graag haar steentje bij aan het behoud van onze  wereld. Duurzaamheid is dan ook één van de belangrijke begrippen bij onze innovaties. De Lek Beton zet zich onder andere in voor het terugdringen van het CO2-verbruik en hergebruik van secundaire grondstoffen. Beton is een duurzaam product. De toegepaste grondstoffen hebben een verantwoorde herkomst en de betonsector en haar toeleveranciers willen hier graag aan voldoen. Ze zetten zich in voor een herleidbaar transport- en productieproces. Zo gebruikt De Lek Beton primaire grondstoffen zoals zand en grind die per schip worden aangevoerd. Dit heeft een lagere milieubelasting. Bij de keuze van het cement wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van klinkerarme cementsoorten. Ook gebruiken we materiaal uit onze eigen productieketen. Spoelwater en granulaatbeton zijn grondstoffen voor de productie van nieuwe betonmortel. Samen met een modern productiebedrijf zijn we in staat  onze CO2-uitstoot flink te verminderen en de afvalproductie tot nagenoeg nul te beperken. Maar ook arbeidsveiligheid, integriteit en klantgerichtheid spelen een belangrijke rol in onze manier van ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat nog een stap verder, namelijk het informeren van en verantwoording afleggen aan de maatschappij en de stakeholders middels een goede communicatie en duurzaamheidsverslagen. 

Wat zijn onze ambities op het gebied van duurzaamheid

  • CSC certificering 2.0 versie

De behoefte aan een waarborg in de vorm van een keurmerk, als het gaat om de verantwoorde toepassing van beton, geldt niet alleen voor Nederland. Onder aanvoering van het World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) is in 2012 het initiatief genomen voor een internationaal certificatiesysteem voor de beton- en cementsector: het certificatiesysteem CSC (Concrete Sustainability Council). Bij de formulering van de criteria van CSC heeft Beton Bewust als voorbeeld gediend. De criteria van CSC en het keurmerk Beton Bewust zijn inmiddels geharmoniseerd en afgestemd op de Nederlandse omstandigheden en regelgeving. De Lek Beton is op dit moment bezig om zich te certificeren voor de 2.0 versie van CSC.

 

Mocht u vragen hebben of meer willen weten over de inhoud van deze CSC certificering neem gerust contact met ons op.

NAW gegevens:

Bedrijfsnaam : De Lek Beton
Adresgegevens : Schoonhovenseveer 3a
  2964 GB Groot-Ammers
Contactpersoon : Arie Pols
Telefoonnummer : 0184- 444 871
E-mailadres : ac.pols@delekbeton.nl
Website : www.delekbeton.nl