NIEUWE OPLEIDING VERBINDT HET VMBO MET HET MBO
 

In het schooljaar 2019/2020 start de vakmanschapsroute op het Wellantcollege, de Bossekamp in Ottoland. Deze nieuwe opleiding verbindt het vmbo met het mbo.

Voor de leerlingen is het een groot voordeel, want ze hoeven niet ver te reizen voor het behalen van een mbo niveau 2 diploma. Ze  kunnen dit diploma op de Bossekamp gaan halen, door in het derde leerjaar voor de vakmanschapsroute te kiezen. Dit diploma geeft direct toegang tot de vervolgopleiding mbo niveau 3. Daarnaast kan deze nieuwe opleiding de leerlingen een jaar studiewinst opleveren. Door de vele stages die de leerlingen lopen is de kans groot dat ze hierbij hun toekomstige werkgever ontmoeten.

Naast de bovengenoemde voorbeelden worden de leerlingen binnen de vakmanschapsroute praktisch en vakbekwaam opgeleid. We starten het komende schooljaar met drie opleidingen: Hovenier, Groen, Grond & Infra en Melkveehouderij. De vakmanschapsroute is geschikt voor leerlingen met een Basisberoepsgerichte of Basis-/Kaderberoepsgerichte leerweg advies van de basisschool. Hij of zij moet een doener zijn, die graag aan het werk wil. Het is een leerling die gemotiveerd is om een “groene” route te kiezen om daar met passie in de toekomst zijn of haar beroep van te maken.

De opleiding wordt samen met het bedrijfsleven opgezet, zodat de leerlingen kennis opdoen van de laatste ontwikkelingen binnen het beroepenveld. Belangrijke zaken die binnen het lesplan aan de orde komen zijn het nadenken over duurzaamheid en het circulair omgaan met grondstoffen. Wat meer specifiek zullen Natuur inclusieve landbouw, de groen/blauwe transitie en het maken van een klimaatadaptief bestek binnen de opleidingen een grote rol gaan spelen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Neem dan via mail contact op met de directie Hylke Wijnja of Sjaak Kreeft.