Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst: Symposium IX
Donderdag 31 oktober 2019
 

Locatie:Evenementenhal Gorinchem
Tijd: 12.30 uur Inloop met LUNCH en netwerken
 13.00 uur Start
 18.00 uur Sluiting

#BZsymposium Aanwezige bedrijven


"Hoe neem je als ondernemer je klanten, relaties en werknemers mee
in de beweging van verduurzaming?

Dat is de vraag waarmee BlauwZaam en de Gemeente Gorinchem aan de slag gaan op het komende BlauwZaam Symposium IX.

De doelstelling van BlauwZaam is om regionale ondernemers, partners van BlauwZaam,  uit te dagen die beweging te maken vanuit  4 perspectieven: Circulaire economie, Het Nieuwe Bouwen, MensEnWerk en BlauwGroen.

En op drie niveaus:

Op 31 oktober willen we dit vraagstuk samen met jullie concreet maken binnen het thema "Het Nieuwe (Ver)Bouwen".

Bekijk het volledige “programma”.

 


Het nieuwe (ver)bouwen in de huidige vorm verdwijnt

Het Nieuwe Bouwen wordt steeds meer een integraal proces waarin wijken heel divers worden opgebouwd. Het moderne beeldkwaliteitsplan houdt rekening met diverse samenwoningseisen, groen, natuur-inclusief, mobiliteit, klimaatneutraliteit en gezondheid.

Op het symposium geven specialisten hun visie en hun kennis door aan de aanwezigen. Gastheer Eelke Kraaijeveld onderstreept het belang van duurzaam bouwen en vooral verbouwen.

Het nieuwe (ver)bouwen gaat vooral verlopen via internet en is circulair. Althans, de bouwmaterialen zijn circulair, zowel hergebruik als het gebruik van natuurlijke grondstoffen, de zogenaamde biobased materialen.

Er komen 4 nieuwe richtingen: Archinauten, ArchICTen, Archi-energisten en Archilogen nemen onze wereld over. Tijdens het BlauwZaam Symposium IX hoor je wat zij voor onze maatschappij en aarde betekenen.

Sprekers van de dag: Sander Ros - RoosRos Architecten, Marije Buursink - directeur Poort 6 en Jan Nederveen - directeur Nieuwbouw Klimaatservice Holland

 


Dagvoorzitter en gastheer

Dagvoorzitter is Jan C. Brand, Directeur/Eigenaar van BDCO B.V., Brand Duurzame Concept Ontwikkeling, Nieuw-Lekkerland binnen het bestuur van BlauwZaam verantwoordelijk voor het Thema “Het nieuwe bouwen”.

Gastheer van het Symposium IX is Eelke Kraaijeveld, Wethouder Duurzaamheid & Energietransitie, Gemeente Gorinchem

 

ForumdiscussieStandhouders
 

Energiecoöperatie de Knotwilg

Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco trekken samen op bij de bouw van het windpark Groote Haar in Gorinchem. Beide partijen worden voor 50% eigenaar. Op de site lees je wanneer en hoe je (weer) kunt investeren in de windmolens. Met een aantrekkelijke rente.

https://www.energiecooperatiedeknotwilg.nl

Het Nieuwe Wonen

Stichting Het Nieuwe Wonen stimuleert, in opdracht van gemeenten Gorinchem, Molenlanden, Vijfheerenlanden en volgend jaar ook Sliedrecht, huiseigenaren om hun huis te verduurzamen.

Middels keukentafelgesprekken adviseren onze vrijwillige wooncoaches de bewoners over de mogelijkheden om de eigen woning energiezuiniger, duurzamer én comfortabeler te maken. Het Nieuwe Wonen is onafhankelijk en helpt met name aan relevante informatie bij bewustwording in de eerste (orientatie)fase.

De energiecoaches hebben ook een duurzame huizenroute ontwikkeld. Op de stand tijdens het Symposium vertellen zij je er graag alles over!

http://www.hetnieuwewonen.org

Wooncoaches

De stichting werkt met ()vrijwillige) wooncoaches. Op de foto projectleider Jan Theunissen met een groep van deze vrijwillige wooncoaches.

Stichting BlauwZaam

Over de Stichting hoeven we niet veel meer te vertellen. Wel over het partner worden van onze Stichting. Kom daarom naar onze stand. Damn vertellen wij je meer. Over hoe hoe je de Stichting steunt en welke voordelen dat met zich meebrengt.

 Pitches op de Zeepkist
 

Fabio Pisano - Manager Sunbound bij Croonwolter&dros

System Integration – toekomst of heden?

De zon is de bron voor vooruitgang. Van eindeloze energie. Met de zon als bron realiseren wij slimme energiesystemen. Wij leggen de energierekening niet bij de volgende generaties.

Wij nemen je mee naar de elektrische infrastructuur van de toekomst. Met een zonnepark, laadpalen en opslag als delen van een lerend systeem.
www.sunbound.nl

Download hier de presentatie

Bart van der Sande

Bart is stagiair bij het Thema BlauwGroen en studeert momenteel Landscape & Environment Management aan de Hogeschool Inholland in Delft. Tijdens zijn stage bij BlauwZaam onderzoekt hij hoe bewustwording van de veranderingen in het klimaat en de gevolgen kan worden bevorderd en kan worden aangezet tot actie om te gaan werken aan klimaatadaptieve oplossingen?

Meer over Bart


Sjaak Kreeft


Sjaak is schoolleider onderwijs op het Wellantcollege Ottoland. Wellant werkt veel samen met regionale partners en neemt deel aan de projectenmotor Groen Verbindt en BlauwZaam. Daarnaast zijn zij zeer actief in duurzame projecten als het 'Project Molenzwam', 'Natuurlinclusieve Landbouw' en 'Vergroening Schoolplein JP Waalschool, Gorinchem'.

Wellant is op zoek naar partners om het schoolgebouw in Ottoland duurzamer te maken. De vraag van de dag: wie steunt Wellant Ottoland.

 


BlauwZaam Symposium IX, een unieke locatie klaar voor unieke deelnemers!

Het negende Symposium vindt plaats op een unieke locatie:

Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

en kent een grote groep unieke deelnemers!
#BZsymposium Aanwezige bedrijven
 

Een uniek NETWERK
Dat begint al tijdens de lunch, direct bij binnenkomst.

 


Deelname is gratis, aanmelden verplicht


NETWERKEN
Met een hapje en een drankje is het BlauwZaam Symposium de beste plaats en de juiste tijd om elkaar echt te spreken, te leren kennen en kennis te delen en de beste kans om duurzaam bij te tanken! Dit jaar is deelname aan het BlauwZaam Symposium geheel gratis. Onze gastheer, de Gemeente Gorinchem, neemt de kosten op zich.

Meld je aan via de button bovenaan deze pagina of ga direct naar het “Aanmeldformulier”.

Wordt partner van BlauwZaam. Ga naar de webpagina “Partner worden” of schrijf je direct in via het “Aanmeldformulier”.

Wordt Partner van BlauwZaam met een jaarlijkse financiële bijdrage van minimaal € 250 per jaar exclusief BTW.

BlauwZaam is een Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) genieten belastingvoordeel. Er zijn regelingen opgenomen voor de giftenaftrek in de inkomsten- en vennootschapsbelasting.