Gorinchem één van de bij-vriendelijkste steden van Nederland

Ro van Doesburg en Linde Slikboer

Beheerconvenant

Een van de pijlers van Prachtlint is het beheerconvenant. We zijn er trots op dat zo veel partijen in onze regio zich inzetten voor ecologisch beheer. Lees meer en kijk ook op www.prachtlint.nl 

Gorinchem bij-vriendelijke Gemeente
Dat ecologisch beheer werkt bewijst de gemeente Gorinchem. Uit onderzoek van EIS (Kennisinstituut voor insecten) blijkt dat binnen de gemeente Gorinchem de biodiversiteit erg hoog is. Zo komen er 97 soorten wilde bijen voor, waaronder enkele zeer zeldzame. Niet alleen belangrijk voor de natuur, maar ook voor de mens. Bijen zorgen namelijk voor een groot deel van de bestuiving van onze gewassen.
Die inzet levert Gorinchem de titel Bij vriendelijke Gemeente op van Nederland Zoemt. Wethouder Ro van Doesburg mocht samen met de onderzoekster Linde Slikboer het bord onthullen. (Zie foto)

Bron: Nature to day, 4 februari 2019 

2019 wordt een druk jaar

De leden van de werkgroep Prachtlint werken aan een aantal projecten. De projecten variëren van het vergroenen van schoolpleinen (o.a. in Groot Ammers) tot het verder verdichten van de natuurpareltjes aan het Prachtlint. 

NL Doet!
Zo zijn we o.a. samen met het Stichting Werelderfgoed in Kinderdijk bezig om meer ‘Havelingen’ om te toveren tot bloemrijke graslandjes en organiseren we tijdens NL Doet op 16 maart de aftrap van de ‘Plukgaard' in Arkel. 

Prachtlintbord
In april wordt het eerste informatieve Prachtlintbord onthuld door wethouder Nederveen van Hardinxveld Giessendam langs de ecologische berm aan de Parallelweg in Hardinxveld-Giessendam.

Meedoen? 
Mocht u leuke ideeën of plannen hebben om de biodiversiteit rond uw woning of bedrijf te bevorderen laat het ons dat weten. Wij denken graag met u mee! 

of kom 16 maart op de NL-DOET dag naar de aftrap van de ‘Plukgaard' in Arkel. 

Contact: Richard Slagboom