Bestuurders en directies ondertekenen beheerconvenant Blauwzaam Lint

(27-11-2015)

Donderdag 10 december is het zover. In Bleskensgraaf zullen de bestuurders en directies van 14 verschillende organisaties het beheerconvenant ondertekenen. Met deze handtekening onderschrijven zij zes pijlers van het Beheerconvenant. Zij garanderen  voor de komende vijf jaar, met een eventuele verlenging met nog eens vijf jaar te werken aan een ecologisch beheer en uitbreiding van het Blauwzame Lint. 

Het initiatief voor het BlauwZaam Lint werd in 2011 genomen door Stichting BlauwZaam. De afgelopen jaren is het Lint steeds zichtbaarder geworden. Er ligt zelfs nu een tekening waarin alle stukken worden beschreven. Referentiejaar  is 2015.
Na aanvankelijke scepsis over het idee van een mooi Lint van Alblasserdam naar Leerdam met allerlei aftakkingen is het idee door vele organisaties omarmd. En niet alleen organisaties maar ook steeds meer inwoners van deze streek willen een bijdrage leveren aan een mooier landschap, waarin het goed wonen, werken en recreëren is. 

We zijn het er allemaal over eens, dat goed ecologisch  beheer een voorwaarde is om meer planten, bijen en vlinders te behouden. Daarover zijn nu afspraken gemaakt. 

Blauwzaam wil met dit Lint partijen bij elkaar brengen en samen de verantwoordelijkheid nemen voor de duurzaamheid van onze regio. Met de afspraken en de ondertekening op zak is dit een goed resultaat. 

Maar we willen meer, Blauwzaam wil ook graag dat inwoners hun krachten inzetten voor het Lint. Door het lanceren van een nieuwe website www.prachtlint.nl waarin heel veel informatie staat over aanleg en beheer hopen we dat de inwoners nu de ketting/lint geod beheerd wordt zij de mogelijkheid zien om nog meer parels aan dit lint te krijgen. 
Een paar prachtige parels hebben we al: Melkweg, natuureducatieeiland Bleskensgraaf, Franklinweg Gorinchem-Oost, waterpark Mollenburg, schaapskooi Ottoland, Nieuwpoort ed. 

Iedereen die een idee heeft kan aansluiten. Op een kaart van de regio laat BlauwZaam zien hoe het lint zich door de polder slingert,

Nieuwsgierig naar de zes pijlers van het beheerconvenant? : lees hier
Nieuwsgierig waar het lint loopt: lees hier
Nieuwsgierig over wat we verstaan onder ecologisch beheer: lees hier

 

 

 

<< Terug naar het nieuwsoverzicht