Bijzondere Blauwzame Bijeenkomst

Elke laatste donderdagmiddag van de maand een BBB (Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst). Netwerken is een belangrijk instrument voor BlauwZaam en haar partners. En netwerken groeien.

Water is het leven

BBB bij Kwakernaak BV Groot-Ammers, donderdag 28 februari

Opgegroeid met water, sterk in innovatie
Bestuurslid Peter Kwakernaak is op 28 februari gastheer voor de volgende Bijzondere Blauwzame Bijeenkomst (BBB). Hij is zoon van voormalige machinist van het Overwaard-gemaal te Kinderdijk, Wout Kwakernaak. Al op jonge leeftijd draaide hij ‘s nachts diensten voor zijn vader. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Tegenwoordig is hij inspirator van de themagroep BlauwGroen en heeft een speciaal oog voor duurzaamheid en biodiversiteit. En hij is directeur van Kwakernaak BV, specialist in allerlei (vernieuwende) toepassingen op het gebied van watermanagement.

Kwakernaak BV
Het bedrijf, gevestigd in Groot-Ammers, ontwerpt, fabriceert en monteert apparatuur voor met name (nieuwbouw en renovatie) van minigemalen, rioolgemalen, poldergemalen, grote nat- of droogopgestelde installaties, IBA's, afval-/rioolwaterzuiveringsinstallaties en vacuüminstallaties.

Innovatief en duurzaam
De middag zal gericht zijn op duurzaamheid en innovatie. “Duurzaamheid doe je van uit jezelf, vanuit je hart,” zegt Peter. “Ons bedrijf is er groot van geworden.” Naast aandacht voor het bedrijfspand, gebouwd en ingericht op diezelfde duurzaamheid, zal tijdens een rondleiding ook gekeken worden naar een innovatie in onderzoek. Kwakernaak onderzoekt de mogelijkheden van een scheprad dat energie opwekt uit opgepompt water. “Water is het leven,” aldus Kwakernaak. Tijdens de rondleiding zal de proefopstelling in werking worden gebracht.
Merosch pitcht over het duurzaam gebouwde bedrijf van de firma Kwakernaak.

Zelf pitchen kan ook
Op deze middag is er altijd gelegenheid ook kort te pitchen over uw bedrijf en aanwezigen enthousiast te maken over uw duurzame product of duurzaam idee op één van de vier thema's:
* BlauwGroene Leefomgeving
* Circulaire Economie
* MensEnWerk
* Het Nieuwe Bouwen

Aanmelden voor de bijeenkomst en eventuele pitch is gewenst. 

Volgende BBB 28 maart
Bestuurslid Jan Brand zal met zijn zoon Jaco Brand gastheren zijn van de volgende BBB op de laatste donderdag van maart, 28 maart: bij de Gebroeders Blokland in Hardinxveld Giessendam. 

Peter Kwakernaak

Met dank aan Peter Paul Klapwijk voor de foto
instagram

Met dank aan Frank van Leer voor de tekst

Het duurzame bedrijf van Kwakernaak

 

Datum:     
28 februari 2019

Waar:         
Kwakernaak 
Stevinweg 3 
Groot Ammers

Tijd:           
15.30 inloop
16.00 start pitches,  
          rondleiding,netwerken

Aanmelden:
Heidy Harkema 
h.harkema@kwakernaak.nl

<svg width="20" height="20" viewbox="0 0 24 24" class="NSy2Hd RTiFqe undefined"><path fill="none" d="M0 0h24v24H0V0z"></path><path d="M22 6c0-1.1-.9-2-2-2H4c-1.1 0-2 .9-2 2v12c0 1.1.9 2 2 2h16c1.1 0 2-.9 2-2V6zm-2 0l-8 5-8-5h16zm0 12H4V8l8 5 8-5v10z"></path></svg>