Bijzondere Blauwzame Bijeenkomst

Elke laatste donderdagmiddag van de maand een BBB (Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst).Netwerken is een belangrijk instrument voor BlauwZaam en haar partners én geïnteresseerden in duurzaamheid. En netwerken groeien. Presentaties in de vorm van pitches over een duurzaam product of duurzaam proces is de inhoudelijke lijn. Daar waar mogelijk gekoppeld aan een bezichtiging. Maar vooral ook netwerken met andere ondernemers uit de regio die duurzaamheid belangrijk vinden. Ook nieuwe mensen die niet eerder een bijeenkomst van Blauwzaam hebben bijgewoond zijn natuurlijk van harte welkom!

Ontwikkelen en bouwen van duurzaam vastgoed

Welkom
Jan Brand, bestuurslid van de Stichting BlauwZaam opent de BBB.

Het Nieuwe Bouwen (*1)
Josia Bikker, voorzitter van de werkgroep "het Nieuwe Bouwen" en directeur van Architektenburo Bikker neemt ons meer naar de wijk de Weide 2 in Meerkerk. De werkgroep heeft met elkaar integraal de duurzaamheid van deze wijk onder de loep genomen. De bevindingen en conclusies worden gedeeld, ook wordt verteld hoe deze manier van werken kansrijk is voor nieuwe vormen van projectontwikkeling.

Gebroeders Blokland
Jaco Brand en Jeroen van der Zwaan van Gebroeders Blokland geven een presentatie over duurzame gebiedsontwikkeling, grotendeels bezien vanuit de eigen portefeuille.

Duurzame gemeente
Wethouder Nederveen van de gemeente Hardinxveld Giessendam is in de gelegenheid om te delen op welke wijze deze gemeente het thema duurzaamheid op de agenda heeft staan en op welke wijze lokale ondernemers en/of Blauwzaam een bijdrage kunnen leveren aan de concrete uitwerking van deze agenda.

Afsluiting 
Afronding plenaire gedeelte door Jan Brand met vragen, discussie, oproep tot lidmaatschap, dank en afsluiting met hapje en drankje en veel netwerken. 

(*1 Het Nieuwe Bouwen)
BlauwZaam wil een bijdrage te leveren aan de Regionale Energietransitie. Huizen en Bedrijven gaan van het gas af; er komen alternatieven  voor gas georiënteerde productieprocessen. En met elkaar willen we de CO2 uitstoot verminderen.De werkgroep Bouwen en Wonen was de afgelopen jaren trekker van vele projecten die draaiden om energie. Het Nieuwe aan Bouwen is te switchen naar wijkgebonden en gebieds-georiënteerd bouwen. Dus een duurzamere integraal aanpak. Wijken worden heel divers opgebouwd. Het moderne beeldkwaliteitsplan houdt rekening met diverse samenwoningseisen,de sociale cohesie verdient aandacht, groen, natuur-inclusief, elektrisch rijden, mobiliteit, gezondheid.Maar ook een goede (digitale) infrastructuur. Bouwen wordt samenwerken met steeds meer en steeds andere partijen. En hopelijk met een circulair eindproduct. Bouwen en wonen kan hiermee meer dan ooit een verbindingsfunctie krijgen met de ambities van de overheid. (energiestrategie, warmtetransitieplan, landschapsontwikkeling, waterberging, voorkomen van hittestress, maar vooral ook innovatieve concepten). Hiermee willen we dus verder. Samen met een groep die het leuk vindt om zijn kennis op die gebieden te delen en te komen tot innovatieve concepten.

Volgende BBB : 27 juni
25 april meivakantie geen BBB
30 mei Hemelvaart geen BBB

 

 

Jan Brand, bestuurslid BlauwZaam
Spreker Jaco Brand
Gebroeders Blokland
Josia Bikker, voorzitter WG Het Nieuwe Bouwen
Jeroen van der Zwaan

 

Datum:     
28 maart 2019

Waar:     
Moerbei 5  
Hardinxveld-Giessendam

Tijd:           
15.30 inloop
18.00 einde

Aanmelden: 
Manuela Kesteloo
mke@gebroedersblokland.nl