NIEUWE VORMEN VAN ZONNE-ENERGIE

 


Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst 23 mei 2019
 

Locatie:Green4Solutions | Edisonweg 30 | Gorinchem
Tijd: 15.30 uur Inloop + netwerken
 16.00 uur Start presentaties
 18.00 uur Sluiting

AANMELDEN VIA HET AANMELDFORMULIER

Hoe haal je een hoger rendement uit zonne-energie?

De komende Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst valt deze maand op de 3e donderdag. Een week eerder dan normaal, maar een week later is Hemelvaartsdag. Wij gaan praten over energie en over hoe we meer van de eindeloze energie uit de zon kunnen vastleggen en vasthouden. De klimaatcrisis maakt het noodzakelijk om de potentie van zonnekracht beter te benutten.

Uit de nieuwste studies blijkt dat zonnekracht, gebruikt voor het opwekken en opslaan van WARMTE, een 3 tot 5 maal hoger rendement geeft. Zonnekrachtcentrales als nieuwe oplossing, in Denemarken al zeer succesvol en nu ook hier in Nederland. Natuurlijk ook in zonovergoten landen als Spanje en Portugal waar ze nog veel meer zon hebben dan wij hier.

Think global, act local

Europese samenwerking is daarbij van het grootste belang. Precies op dezelfde dag van onze Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst, 23 mei, zijn ook de Europese Verkiezingen voor de Nederlandse leden in het Europees Parlement. Dat komt dus mooi uit. Want dat we meer met duurzame energie moeten doen staat vast en Europa is daarbij essentieel. Met de nieuwste gelijkstroomverbindingen kun je het verlies over lange afstand beperken tot 3% per 1000 km. Oplossingen zijn er, we moeten het alleen doen. Daar gaan we het over hebben.

Gastheer:
Kees Duijzer van Green4Solutions, al 14 jaar ondernemer in duurzame energie, is gespecialiseerd in grootschalige toepassingen van zonne-energie en zeer succesvol in het aanvragen van subsidies.

Sprekers:
Sietse de Haan, natuurkundige  en voorzitter vereniging voor zonnekrachtcentrales.
Antoine Hoeven, directeur van Hanover Solar, fabrikant van zonnecellen.
Robert Dullaart, vastgoedondernemer / eigenaar van het pand waar we bij elkaar komen en waarvan hij het dak binnenkort vol gaat leggen met zonnepanelen.