Doe met ons mee

De Werkgroep Prachtlint is onderdeel van de Stichting Blauwzaam. Zij beheert een eigen website: www.prachtlint.nl 

DOE MET ONS MEE

En maak je omgeving nóg aantrekkelijker! Zaai en plant bloemen, struiken of bomen en bouw zo mee aan een Prachtlint van Alblasserdam tot Leerdam. Deze website helpt je op weg.

Kleurrijk groen... samen doen

Start zelf een initiatief
Doe mee bij bestaande projecten
Bekijk onze activiteiten
Zaad en andere producten

Richard Slagboom benoemd tot projectleider Prachtlint

Richard is de nieuwe projectleider van Prachtlint 2.0., een voortzetting van Prachtlint 1.0. in het kader van gebiedsdeal 4 “Groen Verbindt” (www.gebiedsdeal.nl). Richard (1972) is woonachtig in Nieuw Lekkerland. Naast zijn baan als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs is hij vanuit zijn bedrijf Arvalis Natuur & Landschap sinds mei 2017 projectleider van Prachtlint. Richard is een echte polderjongen, kan enorm genieten van ons polderlandschap en ziet ook dat natuur en landschap flink onder druk staan.


BlauwZaam is de Stichting die zich inzet op de verschillende terreinen van de duurzaamheid. Energievraagstukken, circulaire economie, duurzaam personeelsbeleid horen bij het werkgebied.


S
inds 2013 is de Stichting ook actief met de bloemetjes en de bijtjes, de verhoging van de biodiversiteit in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Beter bekend als het Prachtlint.

Gelukkig is de laatste jaren een positieve tendens te zien: er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid en steeds meer mensen gaan de natuur in. Toch blijft het stimuleren van biodiversiteit vaak een ondergeschoven kindje en juist die diversiteit is één van de belangrijke doelen van Prachtlint.

Richard gaat zich de komende tijd dan ook vol overgave inzetten voor de nieuwe projecten van Prachtlint. Hij is ervan overtuigd dat hiermee een positieve bijdrage geleverd wordt aan de natuurbeleving en biodiversiteit in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Het bestuur is blij met de benoeming van Richard tot projectleider en wenst hem de komende jaren daarbij veel succes.