SYMPOSIUM VIII

Datum: donderdag 25 oktober 2018
Tijd: 12.30 uur t/m 17.30 uur
Locatie: Wellantcollege De Bossekamp, Ottoland

THEMA: BLAUWZAAM 2.0

- MELD JE DIRECT AAN -

De lat ligt hoog…

Vorig jaar een daverend succes met het thema Circulaire Economie en talrijke sprekers die ons hierover informeerden en inspireerden.
Dus inderdaad, de lat ligt dus hoog…

Elk jaar viert BlauwZaam zijn hoogtepunten met de partners en belangstellenden tijdens het, dat mogen we nu wel stellen, jaarlijkse Symposium. Dit jaar alweer voor de 8ste keer.

Thema: Blauwzaam 2.0 in ontwikkeling

Op 25 oktober geen centraal thema met sprekers. Nee, wij willen onze partners, genodigden en geïnteresseerde gasten meenemen naar de activiteiten van de komende 5 jaar.

De komende 5 jaar werken wij met 4 centrale thema’s: circulaire economie, energietransitie, blauw-groen en happy people. De werkgroepen die in deze thema’s actief zijn presenteren hun plannen voor de komende jaren .

De contouren van het programma voor het BlauwZaam Symposium VIII zijn bekend, de thema’s krijgen hun invulling

Energietransitie: welke volgende stappen zetten we?
Blauw – groen:  hittestress – hoosbuien. Geldt dat ook voor onze regio? En wij laten zien hoever we zijn met ons Prachtlint en wat wij de komende 5 jaar samen met jou willen realiseren.

En natuurlijk:
•    een hapje & drankje
•    tijd om elkaar echt te spreken, te leren kennen

Kortom, de beste kans om duurzaam bij te tanken!

Dagvoorzitter: Jan van Heukelum

Jan is vanaf het begin van het ontstaan betrokken bij BlauwZaam. Als directeur van het Groene Wellant onderwijs zette hij zich in om leerlingen/studenten te koppelen aan het bedrijfsleven. Hij bood ook twee maal onderdak aan het symposium.

Eenmaal in het bestuur van BlauwZaam werd hij nog actiever om bedrijfsleven, overheid en onderwijs te koppelen. Hij is actief geweest voor BlauwZaam vanaf het begin tot 2017. Hij legde zijn functie neer toen hij benoemd werd als directeur van het SCG Willem de Zwijger in Schoonhoven.

Daar werd hij één van de kartrekkers van WaardZaam, een netwerkorganisatie die in samenwerking met BlauwZaam de duurzame activiteiten organiseert in de Krimpenerwaard.

Het Rood Bosvogeltje in het Prachtlint…

Dankzij het BlauwZame werk?

Een zeer bijzondere orchidee die zo’n 30 jaar geleden sporadisch voorkwam in Nederland. Nu bloeit deze bloem in een groepje van 12 gewoon in onze eigen Alblasserwaard. In het Prachtlint nota bene!

Deze bijzondere ontdekking haalde direct het Algemeen Dagblad…

- LEES HIER HET ARTIKEL –

… uiteraard de nieuwsbrief van het Prachtlint zelf…

- NIEUWSBRIEF VAN HET PRACHTLINT -

… en verbazing van velen waaronder onze eigen en nu zeer trotse Richard Slagboom, kartrekker van Het Prachtlint (Beheerconvenant).

Komt dat door al ons BlauwZame werk? Hmmmm…
Een goede reden om deel te nemen aan het

BLAUWZAAM SYMPOSIUM VIII

Want daar leert u meer (veel meer!) over de BlauwZame resultaten en vooral de BlauwZame toekomstplannen.