Workshop 9 - Wat heeft de natuur het bedrijfsleven te bieden?

De natuur en bedrijfsleven hebben elkaar veel te bieden. Duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen is een totaal pakket van People, Planet en Profit. Deze workshop heeft vooral aandacht voor de P van People.

Om sterk in werk en leven te staan hebben we reflectie - rust en bezinning - nodig. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, loopbanen en innovaties.

Wat kan het bedrijfsleven leren van de natuur?
 
In deze workshop willen leden van de werkgroep Natuur en Inspiratie voorbeelden uit de regio presenteren hoe u op uw bedrijf facetten van de natuur kunt integreren in uw bedrijfsvoering (zowel individueel als in teamverband).

In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden hebben we een prachtig stoer boerenlandschap met een eigen cultuur en natuur, waarin we vlakbij diepe waarden kunnen vinden.

Juist dat landschap van het groene hart met natuur en de boerencultuur zijn een prima plek om stil te staan en/of te bespiegelen op leven, werk en je eigen talenten.

Rust, ruimte, reflectie zijn zowel voor de ontwikkeling van een gezond bedrijf als voor een gezonde werknemer belangrijk. Verschillende initiatieven in de regio tonen uitdagende en inspirerende mogelijkheden.

Maar wij willen ook graag met de ondernemers in gesprek over hun wensen om de natuur meer te integreren in de bedrijfsvoering. En uiteraard willen we in 2012 nog meer inspirerende initiatieven op onze menukaart. Daarvoor zoeken wij geïnteresseerde bedrijven.

Centraal staan de onderwerpen:

  • Het maken van een menukaart, met daarin voor het bedrijfsleven een aanbod van inspiratie en coaching met hart en handen in het stoer en liefelijk landschap van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.
  • Uitvoering haalbaarheidsonderzoek in afstemming met het bedrijfsleven.
  • Voorbeelden van uitgeprobeerde menu’s.
  • Personeelsbeleid met persoonlijke ontwikkelingstrajecten (bijv. management development), waarin bezinning/reflectie centraal staat en waarbij de natuur als spiegel of ankerpunt fungeert.

Spreker(s)

Diverse leden van de werkgroep Natuur & Inspiratie van BlauwZaam